Er du vores nye frivillige?
Så bliv frivillig i Ældre Sagen Hammel
Ældre Sagen søger frivillige, der vil gøre en forskel
Der er mange opgaver i Ældre Sagen, hvor du har mulighed for at gøre en aktiv indsats til glæde for andre. Du vil også selv få en masse glæde og oplevelser ud af at være frivillig.
Som frivillig
- indgår du i et netværk med andre frivillige
- bliver du ledet af andre frivillige
- kan du komme på kursus i det, der er relevant for dig
- er du forsikret i forbindelse med der frivillige arbejde
- er det ikke et krav, at du er medlem af Ældre Sagen
- har du tavshedspligt
Vi er glade for vores frivillige, der alle gør et stort arbejde. Derfor arrangerer Ældre Sagen i Hammel blandt andet en årlig udflugt eller andet socialt arrangement for vores frivillige.
For at styrke fælleskabet med de andre lokalafdelinger i Favrskov afholdes der et årligt fællesmøde med aktuelt foredrag sammen med Ældre Sagen i Hadsten og Hinnerup.
De områder, hvor behovet er størst lige nu, er (i alfabetisk orden):
Som frivillig i Ældre Sagen bliver du klædt på til din frivillige indsats, og du bliver tilknyttet en lokal, frivillig aktivitetsleder, som du altid kan henvende dig til med spørgsmål, tanker og oplevelser.
Vi glæder os til at se dig blandt de frivillige!
Tryghedsopkaldere
Som frivillig tryghedsopkalder ringer man hver 4. uge til 2-5 enlige ældre uden fast daglig kontakt til hjemmepleje eller andre i tidsrummet mellem kl. 8 og kl. 9.
Du og det øvrige hold af opkaldere skaber tryghed og glæde, når I på skift ringer op på samme tid, hver eneste dag, fordi modtageren ved, at hjælpen kommer, hvis der skulle ske noget. Din velkendte stemme og en lille snak er en god måde at starte dagen på.
En koordinator står for den administrative opgave med at holde styr på dem, der ringes op og i hvilke uger, det skal ske. Og man kan altid få råd og vejledning.
Vi udvider nu aktiviteten, da mange ældre giver udtryk for, at de gerne vil sove længe om morgenen. Dem vil vi gerne ringe til, men vi mangler nogen, der vil ringe til dem på nærmere aftalte tidspunkter.
Kontakt Judith Olesen, tlf. 23 32 20 67.
Kørestolsskubber
Som kørestolsskubber kan du give ældre mennesker frisk luft og gode oplevelser, som de ikke altid selv har mulighed for at opsøge.
En person, der går tur med en person i kørestol bliver ofte kaldt en skubber i Ældre Sagen.
Det kan tælles i minutter, ikke i timer, hvor meget plejehjemsbeboere kommer uden for plejehjemmet. Derfor gør skubberne en stor forskel for mange ældre på plejehjem.
Hver onsdag formiddag i sommerhalvåret er der en gruppe, der giver beboere på Solhøj en tur rundt i Hammel. Skubberne er aktive hver. 14. dag. Vi mangler skubbere med unge kræfter. Skubberne er opdelt i 2 hold, så man går et par timer hver 14. dag. Der er altid en medarbejder fra Solhøj med på turene.
Om vinteren kan du i øvrigt deltage i erindringsdans på Solhøj.
Kontakt Bodil Taankvist, 21 19 40 85.
Børnehavevenner
Ældre Sagen i Hammel har i år fået aftale med 6 daginstitutioner i Hammel området om at ældre kan komme og læse mv. for børnene. Derfor søger vi flere, der gerne vil være børnehaveven.
Det skaber glæde hos både børnene og den frivillige.
Kontakt Tony Bøgholm, 40 74 34 89.
Besøgsvenner
Bliv en del af et stærkt netværk af frivillige besøgsvenner i Ældre Sagen Hammel
Dine besøg kan skabe glæde i hverdagen for andre mennesker, der savner selskab, og kan danne ramme om forskellige aktiviteter.
Tidspunktet er fleksibelt; det aftaler man med den ældre. Du er velkommen også selv om, du ikke er medlem af Ældre Sagen.
Vi udvider nu netværket med besøgsvenner til demensramte i eget hjem – Ældre Sagen klæder dig på.
Du får klarhed over, hvad det indebærer at være besøgsven for et menneske med demens, hvad der er godt at være fælles om, og hvad der en god og givende kommunikation. Besøgstjenesten sker i tæt samarbejde med pårørende.
Samtidig søger vi en stedfortræder/hjælper til lederen af aktiviteten.
Kontakt Karen Margrete Guldmann, 40 19 32 61.
Bevægelse til musik
24. oktober 2024 søsatte Ældre Sagen i Hammel 3 ugentlige arrangementer med sansning af musik og dans - sansedans - i InSide, Hammel.
Når musikken går ind i hjernen, aktiveres det meste af denne. Høresansen, den motoriske sans, emotionerne, når vi føler musik, og det måske allervigtigste hjernens plasticitet, det, at hjernen kan ændres gennem træning.
Vores dygtige instruktør, Britt Kirk, kunne desværre kun afse de 3 første torsdage, så vi leder med lys og lygte efter en, der har lyst til at tage over.
Vi skal nok sørge for den nødvendige undervisning til opstart og vedligeholdelse.
Har du lysten, så kontakt Ellen Clausen, 21 64 99 57.
PR-frivillig
Der er en vigtig opgave at få formidlet budskabet om aktiviteter og arrangementer i Ældre Sagen i Hammel til rette tid og på rette sted.
Både med hensyn til egne informationskilder, sociale medier, flyers og pressen.
Vi har derfor brug for en frivillig med administrative eller journalistiske evner og gerne med kendskab til Microsoft 365.
Har du har erfaring med området eller tilsvarende opgaver, er det lige dig, vi har brug for.
Kontakt Ellen Clausen og hør mere, 21 64 99 57.
Spadsereture i byen
Har du lyst til at tilrettelægge gåture i bymidten i Hammel, Thorsø og/eller Ulstrup?
Turene tænkes udarbejdet for dem, der går lidt langsomt og måske har en rollator med? Hyppigheden aftales ved start af aktiviteten. Måske dagligt, ugentligt eller månedligt interval – eller som det ønskes.
Kontakt Ellen Clausen, 21 64 99 57, og hør nærmere.
Drømmeløber
Kunne du tænke dig at være frivillig i Ældre Sagen - men kun, når du har tid og lyst?
Så er det nye koncept for drømmeløber måske noget for dig?
En drømmeløber er…
- en borger, der flere gange har overvejet at melde sig som frivillig, men er blevet afskrækket af tidsforbrug og forpligtelser.
- tiltrukket af, at man kun træder til, når man har tid og lyst og noget at byde ind med.
- tiltrukket af, at man opfylder én konkret drøm af gangen.
- yngre end gennemsnittet af Ældre Sagens frivillige.
- typisk stadig på arbejdsmarkedet.
- aktiv på sociale medier/facebook
Vi skal bruge en koordinator og nogle drømmeløbere. Det hele arrangeres via en lukket facebook-gruppe, og den indledende kontakt mellem den ældre og drømmeløberen foregår telefonisk. Der er selvfølgelig en del formalia, der skal klares – men det sørger Ældre Sagen for!
Har du mod på at prøve det nye koncept af, så kontakt Ellen Clausen, 21 64 99 57.
Ledsager til arrangementer
Som gå-med-ven hjælper du med at komme ud i det fri, på indkøb, på biblioteket, til frisør, en tur i skoven eller til sociale aktiviteter som fx banko eller fællesspisning.
Ordningen retter sig fx mod ældre, der er lidt usikre på benene eller som på grund af demens har svært ved at finde vej. Det kan også være, at den ældre føler sig ensom og har brug for en at følges til en ny aktivitet.
eller kontakt Ellen Clausen, 21 64 99 57.
Sidst opdateret 12.11.2024