Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

11. august 2021: Vandretur Hald Sø og Dollerup Bakker

Friske efter en længere sommerpause mødte 38 glade og længselsfulde vandrere op til turen til Hald Sø og Dollerup Bakker.

Det blev en ikke særlig anstrengende og lang vandretur. Dertil var landskabet og muligheden for historisk fortælling for påtrængende.

De 5 Haller er et begreb og en historie, som grundet de sidste udgravninger og restaurering af borgen og voldanlægget netop nu omskrives; men det gør det jo ikke mindre interessant. 

Kendte navne som Niels Bugge, herremand i det trettende århundrede under Valdemar og Jørgen Friis, den sidste katolske biskop i Viborg, tiden omkring reformationen, gør stedet kulturhistorisk interessant. Jørgen Friis byggede det Ny Hald (III) i 1528 med volde og fangetårn, hvor han selv måtte tilbringe 2 år, indtil han anerkendte de nye tider i Danmark.

Dollerup Bakker er et uhyre smukt og dramatiskt landskab, selv om lyngen i år ikke blomstrer i sin normale overdådige skønhed.

En dejligt tur med højt humør, iblandet lidt skuffelse og friske bemærkninger, da det viste sig at iskiosken ikke var åben; men udsigten kunne ingen tage fra os.

Sidst opdateret 20.08.2021