Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

11. oktober 2021: Min tid som chauffør for Simon Spies

Foredrag/fortælling af KEN RICHTER

Hvem var ham, Simon Spies? Vi har sikkert nok set noget på Tv, læst om ham i aviser og blade samt set ham portrætteret på film. Men hvem var han mon sådan mere privat? Det var der i alt 70 personer, der var interesseret i at høre noget om, for de var mødt op i Sognegården, for at høre Ken Richter berette om sin periode på et par år som chauffør for Simon Spies.

Det var i 1980 den 24 år unge Ken Richter fra Hjørring søgte en opslået stilling som chauffør; blev kaldt til samtale og fik derefter den tænkepause det tager at gå de 25 meter fra Simon Spies’ kontor til hans sekretær, som han skulle give besked, om han ville dukke op som ansat chauffør den følgende mandag. Det ville han godt, og det blev et par ganske anderledes år, hvor han kom meget tæt på Simon Spies’ hverdag. Alt berettet for de fremmødte med god humor og vel understøttet af mange fotografier, som Ken Richter havde optaget.

Vi fik indblik i hans mange boliger og sommerhus i Sverige, Villa Fjolle; hans mange og fine biler og omgangskreds, som i hvert fald på den tid begrænsede sig til dem der var på lønningsliste hos Spies, samt lejlighedsvis hans mor. Og så var der jo også lige de skiftende ’Morgenbolledamer’, som af chaufførerne blev tituleret ’Tanterne’.

Også Simon Spies’ døgnrytme var meget speciel startende med tennis med chaufførerne kl. 7 efterfulgt af flere glas fadøl, og senere flere af den slags samt andet spiritusholdigt i løbet af dagen. Utroligt at han formåede at drive en velindtjenende forretning samtidig med spiritusforbruget. Det fik da desværre også en brat ende for ham, da han allerede døde i 1986 af en leversygdom, 62 år gammel. Kun ca. 2 år efter han blev gift med Jannie Brodersen.

Ken Richter, nu bosat i Hinnerup, blev uddannet som journalist i perioden 1982-86, hvorefter han var ansat ved Billed-Bladet til 2019.

Sidst opdateret 24.10.2021