Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

12. januar 2022: Vandretur Jeksendalen

Turens længde ca. 9 km.

Dejligt januarvejr, sol fra morgenstunden (her ved ti-tiden lettere overskyet), 6 grader og 45 næsten ”forårskåde” vandrere var klar til at udfordre Jeksendalens stejle og til tider smattede vandrestier og nyde naturens skønhed og mangfoldighed ved vintertide.

Vi parkerede ved indgangen til Adslev Præstegårdsskov og ved spejderhytten Bjørnebo blev orienteret om landskabsfredningskendelsen fra 1979. Fredningen omfatter i store træk områderne omkring Adslev Skov og Kolskoven. Kendt er lokaliteterne Dørup Mølle, Bodil Mølle, Pindsmølle og Kollens Mølle.

Ved sidstnævnte en mindre pause for at betragte og orientere om ændringerne fra 2021. Den gamle mølledam er væk, fisketrappen fra 1986 er tildækket, og der er etableret stryg frem mod den smukke fredede stenkistebro, alt sammen for at sikre en friere faunapassage.

Det må blive et spændende pauseområde for bl. a. vandrere på turen Århus – Silkeborg, når borde/bænke og informationstavler om den historiske Kollens Mølle og Jeksenfredningen er på plads.

Efter tur gennem Kolskoven og ved Jeksen ”legeplads” blev vores madpakke og de traditionelle indslag, kransekage og bjesk, nydt ved de derværende borde/bænke. Som ved et lykketræf var der siddeplads til alle.

Hjemturen ned gennem Kildedalen, langs Jeksen Bæk og op ad Kirkestien til Adslev. Herfra Adslev Skovvej til formiddagens udgangspunkt.

Tekst Aksel Bang                 Foto Leo Jensen  og Aksel Bang

Sidst opdateret 13.01.2022