Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

21. marts 2022: Fra roerækkerne til Ravnsbjerg Kirke

Foredrag ved EJVIND NIELSEN I Hørning Sognegård

På en strålende solskinsdag med en noget kølig i vind havde 65 personer fundet vej til Sognegården for at finde ud af, hvad der mon gemte sig bag dette meget jævne, danske navn. Rygterne var nok løbet lidt i forvejen om, at det godt kunne blive en endog meget fornøjelig oplevelse at stifte bekendtskab med Ejvind Nielsen. Den forudgående annoncering havde jo i hvert fald lovet, at det kunne gå hen og blive endog meget fornøjeligt.

Denne ”unge” mand på 82 år, der på trods af mange års bosætning i eller omkring Aarhus, stadig havde den syngende fynske sprogtone i sin talestrøm, hvilket stammede fra hans opvækst i Blommenslyst på Fyn, havde straks fra start alle med i sin humorfyldte beretning om et meget omskifteligt liv. Jo, han var da vældig glad for at blive inviteret til Hørning, men at han skulle afhjælpe sin tendens til mundtørhed med VAND, var han dog ikke fuldt tilfreds med, men affandt sig med det undervejs. Han mente vist, at vand er noget man primært bruger til at vaske sig i.

Efter 7 års skolegang blev Ejvind Nielsen konfirmeret og skulle dermed træde ind i de voksnes rækker. Det fortrød han meget, for det medførte bare at han de næste 5 år blev sendt rundt på 8 forskellige gårde som landbrugsmedhjælper. Da det medførte lange arbejdsdage og kun hver anden søndag fri fratog det ham muligheden for at holde sine evner som fodboldspiller ved lige og dermed forspildte muligheden for ”en glorværdig karriere som professionel fodboldspiller i Juventus”. Senere i livet blev han så i stedet fodbolddommer samtidig med, at han var præst ved Ravnsbjerg Kirke. At han kom dertil, skete via en uddannelse som skolelærer og fagkonsulent, som han senere supplerede med teologistudiet. Et imponerende forløb på baggrund af 7 års skolegang. Siden 2004 har Ejvind Nielsen været kunstner på fuld tid som både maler og skulptør og samtidig holdt adskillige foredrag om diverse emner.

Hele foredraget om hans liv og udvikling blev krydret undervejs med fornøjelige anekdoter, der ofte tog udgangspunkt i nogle mennesker han måske/måske ikke havde mødt i Føtex i Viby Centret. Men lige meget om det var sandt eller ej, så var det så absolut et par meget festlige timer i selskab med Ejvind Nielsen.

 

Sidst opdateret 25.03.2022