Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

11. maj 2022: Vandretur Molsstien

Mols- Bjerge Stien Kaløetapen

47 deltagere kørte til P-plads ved Kalø Slotsruin, hvor vore trofaste guider på Mols, Karen og Henning, ventede os.

Det var planlagt at vandre en del af den første etape på Mols Bjerge-Stien, en 60km. lang certificeret vandresti, hvilket betyder vandreoplevelser af høj kvalitet med fantastisk natur og mange kulturhistoriske seværdigheder.

Vi begav os ud i herregårdslanskabet startende med udsigt til den 700 år gamle Kalø Slotsruin. Vi gjorde holdt ved Strandhuset og Thyra Hytten – begge tegnet af datidens fremtrædende arkitekt, Hack Kampmann (kendt for bl. a. Århus Teater, Toldboden m.m).

Stien går langs kysten mellem krogede, smukke troldetræer og bøgeskove, hvor fortidsminderne ligger tæt. Der blev spist ved Bregnet Kirke og aflagt et spænende besøg i kirken, restaureret senest 2006 med moderne altertavle malet af Arne Haugen Sørensen.

Vi fortsatte forbi Tobiæ Kilde, som tidligere blev anset for hellig, og overleveringer fortæller om helbredelse af øjensygdomme.

I skovens dybe stille ro midt i Ringelmose Skov står pludselig mindestenen for baron von Jenisch, en tysk officer, som ejede Kalø under 2. verdenskrig. Jenisch var dybt respekteret og gjorde meget for områdets beboere og godsets medarbejdere. Bl. a. står: ”I dyb beundring og taknemmelighed...”

Af den såkaldte Fægyde gik turen tilbage mod Nappedam og P-pladsen.

En rigtig dejlig vandretur på Mols, ca. 9,5 km.

Sidst opdateret 05.06.2022