Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

31. august 2022 - Bustur til Fyn

At rejse er at leve, skrev H.C.andersen.

Onsdag d. 31.august startede vi vores eventyr rejse til Fyn fra Hørning sognegård kl. 7.00. Vi skulle dog ikke med postvogn og kusk, men med en luksusbus fra Sørens Rejser med en hyggelig og dygtig chauffør ved rattet. Ved Middelfart fik vi kaffe med smurte rundstykker, så der var lidt i maven, før hovedet skulle fyldes med oplevelser.

I Odense kom vi til et eventyrhus - hvor vi fik en indlevende introduktion til H.C. Andersens forunderlige verden i det meget smukke nye hus. Mætte i hovedet kom vi til Odense Å, hvor vi fik frokost ved bredden inden en smuk sejltur på åen, hvor vi fik et lille kig til Zoologisk have og de smukkeste villaer langs bredden.

Turen fortsatte gennem Svendborg og til Tåsinge, gennem Troense med smalle gader, stråtækte huse og smukke udsigter til Svendborgsund. 

Videre til Bregninge kirke med en dejlig kop kaffe og småkager, så en lille omvej til Landet Kirkegård, hvor vi så det smukke gravsted til minde om Elvira Madigan og Sixten Sparre under et kæmpe træ.

 Så over Siø til Rudkøbing ved  Skudehavnen, hvor vi skulle overnatte.

Dejlige værelser, dejlig bøf til aften og igen en herlig udsigt og solnedgang.

Så kom 1. september hvor vi kørte via Faaborg mod Svanninge bakker langs de små byer på Sydfyn.

Ingen tvivl om, at "FYN ER FIN", og vi kom til "det vilde vesten" på Ditlevsdal Bisonfarm. Her fik vi en spændende tur i prærievogn med masser af information om at drive sådan et sted - meget levende fortalt. Frokosten var en ægte bisonbøf med lækkert tilbehør - ikke mindst sovsen.

Næste oplevelse var "Paradisets have" - Kongsdahl Have. Det var ren balsam for sjælen at gå rundt i den. Dyb respekt for den ældre mand for at skabe noget så smukt alene.

På Indslev Bryggeri fik vi ikke kun fortalt om brygningens hemmelighed, men også mulighed for at smage forskellige typer øl. Igen spændende viden.

Mætte af indtryk sluttede vi af med dejlige karbonader på Hedensted Golfklub, og så var vi igen tilbage i Hørning kl. 20.00.

Det var et rigtigt eventyr - og det er ganske vist!

Sidst opdateret 13.09.2022