Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

24. oktober 2022 - Moderne Tider

Foredrag ved Peter Hedegaard

Denne mandag var der dukket 58 forventningsfulde personer op i Sognegården, for at høre Peter Hedegaard fortælle om de Moderne Tider, nærmere bestemt perioden fra ca. 1950 til 2022 – hvis han altså nåede så langt.

Peter Hedegaard, født i 1957, er landmandssøn fra Tolne-egnen i Vendsyssel med en uddannelse som teolog fra Aarhus Universitet, der efterfølgende førte til stillinger som sognepræst, frimenighedspræst og højskoleforstander. Et spændende liv med mange oplevelser, som han forstod at formidle til tilhørerne på en særdeles levende og meget nærværende måde. Uden de store armbevægelser men med en lidt underspillet, nordjysk humor, som ikke fremkaldte de store latterbrøl men ofte en svag ”tø-hø”, for man skulle jo nødigt går glip af det næste, han berettede om.

På den måde kom han igennem at fortælle om tidernes skiften fra hans far flyttede til Nordjylland i starten af 50’erne, og hvad der skete af omvæltninger i årene der fulgte i Danmark og Verden og omkring ham selv under studietiden og i hans arbejdsliv. Interessant var det at høre om den store omvæltning det var for ham, at komme som student fra Hjørring Gymnasium til det meget turbulente ungdomsliv i Aarhus, mens han studerede på Universitet.

Jo, han kom meget langt omkring, men pludselig var klokken 16, og han var kun nået til år 2005. At han ikke nåede i målet 2022, tilskrev han, at det måske var p.g.a. en fremskreden alder.

Et interessant og levende foredrag. Der har sjældent været en så markant stilhed og lydhørhed i Sognegården som mandag den 24.10.2022.

 

/sks

Sidst opdateret 26.10.2022