Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

08. september 2023 - Rhinen i Flammer

Rhinen i Flammer fra den 8. til den 13. september

Den 8.sept. kl. 06.00 afgik bussen fra Sørens rejser mod Rüdesheim i Tyskland, med Katrin som chauffør mod Padborg. Rollen som turleder blev denne gang varetaget af Grethe, da Ingolf var forhindret.

I Padborg skiftede vi chauffør, Jakob overtog jobbet og var med os til vi nåede hjem til Jylland igen. Yderligere steg de sidste 7 deltagere, som ønskede at være med, på bussen.

Fra Padborg blev vi kørt lige over grænsen, hvor der var pause med kaffe og rundstykker ved bussen, ved dette stop fik vi desuden selskab af vores rejseleder Jørgen fra Sørens Rejser. Jørgen viste sig at være et omvandrende leksikon, og øste gavmildt ud af sin utrolige viden under hele turen.

Vejret var med os (høj sol hele vejen), og vi var forskånet for diverse køer og uheld, vi ankom til hotellet ca. kl. 19. Alle var trætte, så efter aftensmaden trængte vi til at komme i seng.

Lørdag formiddag tog Jørgen os med en tur rundt i byen så vi kunne se de fine gamle huse og gader. Efter frokost på hotellet var der "siesta", indtil vi skulle først mødes igen kl. 16.45, hvor vi gik til skibet, som vi skulle sejle med på Rhinen, det var jo rejsens højdepunkt.

Vi spiste på skibet mens vi sejlede en tur op ad Rhinen, turen gik forbi Lorelei hvorefter skibet vendte om igen.

Det var ved at blive mørkt og der var en del både på vandet som var belyst og borgene på land var oplyst, så det var et flot syn. 

Kl. 21.30 startede fyrværkeriet med musik som var afstemt. Det var en stor oplevelse som varede i ca. 1/2 time. En dejlig lun aften, som sluttede ved midnat.

Søndag formiddag blev vi hentet af et lille tog ved hotellet, toget kørte os gennem vinmarker op til Sct. Hildegard klostret, som er beboet af 60 nonner. Om eftermiddagen kørte vi med bussen op til Lorelei, hvor der var mulighed for at gå ud til kanten af klippen. Derefter gik turen til Germania, et fantastisk mindesmærke, og de som havde lyst kunne tage svævebane ned til Rüdesheim. Aftenen sluttede i den berømte Drosselgasse i restauranten Hannelore, hvor nogle smagte Rüdesheim kaffe.

Mandag kørte vi en fin tur til Cochem, som ligger ved Mosel floden, en meget charmerende by med flotte gamle bygninger. Byen har været oversvømmet flere gange, sidst den 23.12.91, hvor vandet stod 2 m over normal, så mange mennesker omkom.

Vi kørte derfra langs floden til Koblenz, hvor Mosel og Rhinen løber sammen, derefter tilbage til hotellet hvor aftensmaden ventede.

Tirsdag kunne vi selv bestemme, hvad vi ville opleve, nogle tog på bjerget med svævebanen, andre gik rundt i de små gader og samlede indtryk af byen, inden vi mødtes til den sidste omgang aftensmad på hotellet kl. 19.00

Onsdag morgen blev der pakket bus, og kl. 07.00 gik turen mod Danmark igen, efter et stop hos Poetzsch og et chaufførskifte ved Vejle, hvor vi sagde farvel til Jakob, var vi tilbage i Hørning igen ved 19.00 tiden.

Det var en rigtig fin tur med mange oplevelser, og vi har set en fantastisk natur og flot fyrværkeri på Rhinen.

Vejret var med os hele vejen - rigtig flot, og omkring 30 g hver dag med høj solskin.

Sidst opdateret 20.09.2023