Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

15. april 24 - Anne Knudsen foredrag

Om digteren Jens Rosendal

Det var ikke så overraskende, at der var i alt 85 personer, der kunne være interesseret i at høre mere om, hvem JENS ROSENDAL var. Det er jo et navn, men støder på som digter til 10 sange i Højskolesangbogen og 2 sange i Den Danske Salme Bog. Muligheden for at blive klogere på det var så til stede i Sognegården, hvor Anne Knudsen ville fortælle om ham.

Det gjorde hun med udgangspunkt i en bog, som hun har skrevet sammen med sin ægtefælle, Steen Valgreen-Voigt, på grundlag af flere og lange samtaler med JENS ROSENDAL. I første omgang var JENS ROSENDAL ikke med på ideen om en bog, da han ikke mente, at det var værd at skrive en længere historie om en salmedigter, der var født som søn af en bondemand i Nordjylland. Men via en af de komponister, der ofte står som komponist til sangene og en god frokost med gode øl – som JENS ROSENDAL godt kunne lide – blev det aftalt, at han ville medvirke.

Og det blev der så en rigtig god historie ud af, baseret på 12 sange, som JENS ROSENDAL fik lov at udvælge, ud af de ca. 1000 digte, som han selv angiver, at han har skrevet. Alle hans digte kan betegnes som salmer, da alle har et kristent budskab et sted i teksten. I løbet af foredraget blev der sunget 6 af de meste kendte af hans sange, bl.a. kærlighedssangen, ”Du kom med alt det der var dig”.

JENS ROSENDAL skriver ikke flere digte, da han døde den 30. december 2023 91 år gammel.

Det er indtrykket, at alle der hørte Anne Knudsens levende foredrag gik hjem med følelsen af at være blevet en god oplevelse rigere.

 

/sks

Sidst opdateret 23.04.2024