Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

08. maj 2024 - Vandretur Vejle Fjord

Vejlefjord Hotel har en rig historie. Der strækker sig tilbage til slutningen af 1800-tallet.

Hotellet blev oprindeligt grundlagt som kurbad i 1900 af lægen Dr. Christian Saugman. Saugman var en pioner inden for Hydro terapi og helbredelsesmetoder, og han grundlagde kurbadet med det formål at tilbyde gæsterne helbredelse og rekreation i de naturskønne omgivelser ved Vejle Fjord.

I løbet af det tidlige 20.århundrede voksede Vejlefjord Hotel sig til en populær destination for folk, der søgte helbredelse og wellness. Hotellet tiltrak gæster både fra både udlandet og Danmark på grund af dets ry for effektiv behandling og en afslappet atmosfære.

Hotellet har gennem årene gennemgået flere renoveringer og udvidelser for at opretholde sine faciliteter og tilpasse sig skiftende behov. I dag fremstår Vejlefjord Hotel & Spa som en moderne destination, der kombinerer traditionel elegance med moderne bekvemmeligheder.

Trods ændrigerne har hotellet altid bevaret sin oprindelige vision om at tilbyde gæsterne en oplevelse af helbredelse, afslapning og velvære i smukke omgivelser ved Vejle Fjord.

En destination for dem, der søger en pause fra stress og jag.

Træskohage Fyr er et ikonisk vartegn for området med et fantastisk vue over fjorden. Fyret blev opført 1904 og fungerede indtil 1982, hvorefter det fik lov at forfalde.

I 2017 skaffede lokale ildsjæle midler til en total gennemgribende restaurering, og i dag kan man nyde udsigten fra det 13 meter høje, smukt beliggende fyr ved Træskohage.

I dag den 8. maj 2024, i et næsten ubeskriveligt flot forårsvejr - solskin og blå himmel - er vi 51 unge pensionister der med turleder Aksel Bang i spidsen besøger området omkring hotellet, godt hjulpet af dagens gæst og guide Olav Jonassen (81 år), der gennem en periode på mere end 20 år har arbejdet på hotellet.

Sidst opdateret 11.05.2024