Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

12. juni 2024 - Vandretur Mols Bjerge

Vandretur Mols Bjerge-Stien onsdag den 12/6 2024 – Ørnbjerg Mølle til Dråby. 10 km.

42 personer mødte frem ved startstedet Ørnbjerg Mølle, som omtales første gang 1552.

Som andre møller forfaldt den; men en restaurering startede i 2011 og fuldførtes op gennem 2012.

Møllen ejes i dag af Naturstyrelsen og drives som museumsmølle af et frivilligt møllelaug.  Et idyllisk sted midt i en utrolig pragtfuld natur. I madpakkehuset er en oplysende interessant udstilling, og ved stien en mindesten over nedkastning under 2. verdenskrig.

Fra møllen gik turen mod Stubbe Sø og gennem et åbent sletteagtigt landskab med gamle skovfyr. Medbragte madpakker blev som vanlig indtaget ledsaget af en bjesk siddende på en græsskåning midt i en drøm af dansk natur.

Ved Skærsø Gods ses metalskulpturer til minde om udvandrere og deres efterkommere, ellers forbindes godset med Marsk Stig under hans flugt til øen Hjelm efter drabet på Erik Klipping.

Fra Skærsø fulgte vi den gamle jernbanestrækning mellem Ebeltoft og Trustrup. Jernbanen eksisterede fra 1901 - 1968, og i dens sidste år var Frits blandt de rejsende. Han boede dengang i Nyballe og fortalte levende om togbanen, som han kørte med som dreng.

Ved Dråby knejsede den store kirke, som i folkemunde går under navnet Domkirken på Mols. Tårndøren var åben og bød indenfor til besigtigelse af de store velbevarede kalkmalerier.

Turen sluttede med kaffe og kage ved Dråbys gamle sportsplads med borde og bænke og fuglefløjt dagen lang. I dagens anledning var flaget hejst, og her er fortalte Thorkild om, hvordan han oplevede barndommen i Dråby.

Hele denne pragtfulde tur blev guidet af Karen og Henning, som nu over fire år har ført os gennem udvalgte strækninger af Mols Bjerge-stien. En stor tak herfra.

Sidst opdateret 15.06.2024