Det nationale demenssymbol
Ældre Sagen, Alzheimerforeningen, Dansk Sygeplejeråd og 8 andre organisationer er sammen om Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark. Her arbejdes for, at mennesker med demens og deres pårørende kan indgå på lige vilkår med andre. Det skal fortsat være muligt at deltage i fritidsaktiviteter, opleve at mestre indkøb i supermarkedet, gå på kunstmuseum, i biografen, benytte offentlig transport mv.
Demensvenligt Danmark introducerede for 2 år siden demenssymbolet og der er stadig et stykke vej til, at alle i Danmark kender symbolet og dermed kan reagere hensigtsmæssigt, når de møder mennesker, som bærer symbolet.
Demensvenligt Danmark afholdt demensuge i uge 19 midt i maj. Fokus for årets demensuge var, at det skal være mere trygt for mennesker med demens at komme fra A-B. Nogle mennesker med demens oplever ufrivilligt at blive isoleret i eget hjem. Det kan vi gøre noget ved. Det gælder om, at sørge for, at flere mennesker, som færdes i det offentlige rum kan se, at her er et menneske, som kan have brug for omsorg.
Når du ser en person med symbolet for demens, kan du hjælpe ved at følge tre simple råd:1) TAG KONTAKT - smil og vær imødekommende2) TAL TYDELIGT - stil et spørgsmål ad gangen3) VÆR TÅLMODIG - sæt tempoet ned og hjælp gerne på vej |
Derfor var ugens tema også, at udbrede kendskabet til det nationale symbol for demens i det offentlige rum og særligt i offentlig trafik.
I Ølstykke delte vi postkort ud med information om demenssymbolet og de 3 simple råd til at medvirke til at skabe et demensvenligt Danmark.
Ældre Sagen Ølstykke sendte et nyhedsbrev og bad om frivillige til uddeling af postkort med informationer om demenssymbolet med meget kort tilmeldingsfrist. Vi blev både overvældede og glade for de positive tilbagemeldinger og de mange tilmeldinger.
Tusind tak til jer, som var med. Det kunne ikke være gjort uden jer!
Sidst opdateret 10.06.2023