Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ældre Sagen til regeringen: I glemmer en million pensionister

I Ældre Sagen vækker det bekymring, at en stor gruppe pensionister ser ud til at blive overset i finansloven.

Regeringen har præsenteret sit bud på finansloven og landets folkepensionister synes igen at blive forbigået. For selvom man regulerer folkepensionen årligt (i 2025 med 3,9 pct) og gennemfører den varslede forhøjelse af ældrechecken, står over en million pensionister stadig tilbage med en købekraft, der halter efter.

— Den nye regulering forhindrer ikke, at folkepensionisters købekraft stadig er mindre end i 2021, fordi inflationen i 2022 var rekordhøj, ja faktisk den højeste i fyrre år, samtidig med at reguleringen var den laveste i mere end 20 år, siger direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

Ældre Sagen ser naturligvis positivt på regeringens intentioner om at hæve ældrechecken, men mener alligevel at regeringen glemmer en stor gruppe pensionister. 

— Det er positivt at folkepensionister, der får fuld ældrecheck næsten indhenter inflationen i 2025, fordi regeringen jo foreslår at forhøje ældrechecken. Det vil vi gerne kvittere for, men vi bør samtidig huske, at der altså er mere end 1 million pensionister, der ikke får ældrecheck, og som derfor ikke indhenter noget som helst, siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen. 

Sammenligner man med lønudviklingen på det private arbejdsmarked bliver efterslæbet mellem lønmodtagere og pensionister heller ikke mindre, fordi der gives skattelettelser til de erhvervsaktive i 2025.

— 
Vi er ærgerlige over, at regeringen ikke lytter til vores forslag om at fremrykke reguleringen af pensionerne og de andre forsørgelsesydelser, så den store gruppe pensionister kan komme på omgangshøjde med lønmodtagerne.

Den store gruppe pensionister som ikke modtager ældrecheck skal vente helt til 2026 før folkepensionen ser ud til at indhente inflationen, og købekraften kommer tilbage på niveauet fra 2021, og førtidspensionisterne komme til at vente endnu længere.

Læs Ældre Sagens forslag til finansloven 2025 her. 

 

Sidst opdateret 03.09.2024