Madlavning med grønne proteiner
Af Irene Dunker
Vi mødtes til en kop kaffe, hvor Sussie og Mette fortalte om plantefødevareprojektet ”Elsk grønne proteiner”, og hvilke muligheder der er for at bruge dem i den daglige husholdning. Vi blev opdelt i 6 grupper og fik hver en opskrift udleveret. Vi blev tildelt pladser i køkkenet og så var det bare at gå i gang, alle ingredienser var at finde og til rådighed. Opskrifter blev læst – remedier fundet frem, vi var jo ikke på hjemmebane. Heldigvis havde vi Sussie og Mette ved hånden til at give gode råd! Der blev arbejdet med stor interesse – ”Husk nu at krydre godt, så det smager af noget”, var Sussies gode råd; flere kom ekstra krydderier i retterne.
Efter godt og vel halvanden time, var vi klare til at indtage den spændende frokost som vi selv havde tilberedt. Og hvor var det lækkert - vi smagte alle fem retter:
• Minestronesuppe med Ingridærter og brydebrød med krydderurter
• Indbagt vegetarisk farsbrød med svampe og nødder
• Salat med anicia-linser, græskar, valnødder og grønkål
• Galette med kartofler, porre og Belugalinser
• Grønsagstærte med Anicia-linser og karamelliserede løg
…. og hvor blev vi mætte. Vi delte det, vi ikke formåede at spise, så der var lidt at glæde sig til næste dag 😋
Inden vi gik hjem, aftalte vi, at Sussie vil sende et tilbud til Ældre Sagens medlemmer om kursus i efteråret i brugen af grønne proteiner. Glæd jer!
Sidst opdateret 24.04.2024