Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Madlavning med grønne proteiner

Torsdag den 14. marts 2024 deltog 12 frivillige/medlemmer af Ældre Sagen i et spændende madlavningsarrangement i Det Levende Køkken.
Kaffen nydes mens Mette og Sussie fortæller om ”Elsk grønne proteiner”. (Foto: Irene Dunker).
Kaffen nydes mens Mette og Sussie fortæller om ”Elsk grønne proteiner”. (Foto: Irene Dunker).
Så er den dejlige mad klar! (Foto: Irene Dunker).
Så er den dejlige mad klar! (Foto: Irene Dunker).
Suppe med brød er dejligt. (Foto: Irene Dunker).
Suppe med brød er dejligt. (Foto: Irene Dunker).
Kaffen nydes mens Mette og Sussie fortæller om ”Elsk grønne proteiner”. (Foto: Irene Dunker).
Så er den dejlige mad klar! (Foto: Irene Dunker).
Suppe med brød er dejligt. (Foto: Irene Dunker).

 

Af Irene Dunker

Vi mødtes til en kop kaffe, hvor Sussie og Mette fortalte om plantefødevareprojektet ”Elsk grønne proteiner”, og hvilke muligheder der er for at bruge dem i den daglige husholdning. Vi blev opdelt i 6 grupper og fik hver en opskrift udleveret. Vi blev tildelt pladser i køkkenet og så var det bare at gå i gang, alle ingredienser var at finde og til rådighed. Opskrifter blev læst – remedier fundet frem, vi var jo ikke på hjemmebane. Heldigvis havde vi Sussie og Mette ved hånden til at give gode råd! Der blev arbejdet med stor interesse – ”Husk nu at krydre godt, så det smager af noget”, var Sussies gode råd; flere kom ekstra krydderier i retterne.

Efter godt og vel halvanden time, var vi klare til at indtage den spændende frokost som vi selv havde tilberedt. Og hvor var det lækkert - vi smagte alle fem retter:

• Minestronesuppe med Ingridærter og brydebrød med krydderurter
• Indbagt vegetarisk farsbrød med svampe og nødder
• 
Salat med anicia-linser, græskar, valnødder og grønkål
• 
Galette med kartofler, porre og Belugalinser
• 
Grønsagstærte med Anicia-linser og karamelliserede løg

…. og hvor blev vi mætte. Vi delte det, vi ikke formåede at spise, så der var lidt at glæde sig til næste dag 😋

Inden vi gik hjem, aftalte vi, at Sussie vil sende et tilbud til Ældre Sagens medlemmer om kursus i efteråret i brugen af grønne proteiner. Glæd jer!

Fakta Plantefødevareprojektet "Elsk grønne proteiner", der hører under Det Levende Køkken i Østermarie, modtager 316.000 kroner fra Fonden for Plantebaserede Fødevarer. Projektet ønsker at skabe et større fokus på de proteinholdige fødevarer, som dyrkes på Bornholm.

Sidst opdateret 24.04.2024