Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Hjælp og vejledning

Se hvad du har af muligheder for at få hjælp, støtte og vejledning i hverdagen. Frivillige står klar i Ældre Sagen Glostrup
Hjælp og vejledning

Frivillige i Ældre Sagen kan give dig en række mulighed er for hjælp og støtte i hverdagen. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om de enkelte tilbud eller selv ønsker at blive frivillig i Ældre Sagen.

 


FÅ TEKSTEN LÆST OP

Hvis du synes, at det er vanskeligt at læse teksten på skærmen,kan du få teksten læst højt. Installer programmet "adgang for alle" på din pc.Marker den tekst, du vil have læst højt – og så er du i gang.

Hent "Adgang for alle"

Du har mange muligheder for at få støtte i dit område. Ældre Sagens lokale frivillige er klar til at yde omsorg og rådgivning til dig, der har brug for medmenneskelig kontakt og støtte.

Mange mennesker oplever med alderen, at venner og familie falder fra og at helbred og mobilitet ikke er, hvad det har været. Derfor kan der opstå behov for at få nye venner, at deltage i aktiviteter, at få social støtte eller praktisk hjælp.

 Ældre Sagens frivillige har fokus på den kendsgerning, at alle mennesker har behov for en god og menneskelig kontakt. Derfor giver vi gerne en håndsrækning til mennesker, som ønsker kontakt til en enkelt frivillig, eller til mennesker, som ønsker en hjælpende hånd til selv at komme ud og være sammen med andre.

Vi tilbyder aktiviteter, social støtte, praktisk hjælp og medmenneskelig kontakt. Se om der er en aktivitet, du kan have gavn af - og henvend dig til kontaktpersonen for det enkelte arrangement for at høre mere.

Få en bisidder

Det kan være svært at holde styr på alle detaljer i en samtale eller at huske aftaler, selvom de har stor betydning for vores hverdag.
Derfor kan det være en idé at få følgeskab af en bisidder, når du skal tale med offentlige myndigheder, plejehjem, en sagsbehandler, visitator, læge eller andre.
Her kan en bisidder være et par ekstra ører og øjne, som kigger og lytter med.
Især hvis samtalen føles svær.
Bisidderen gavner begge parter.
Den, som du taler med, er også interesseret i, at I opfatter informationer og aftaler på den samme måde.
Derfor kan en bisidder være en fordel for alle parter.

Det kan du bruge bisidderen til.

En bisidder er typisk med til selve samtalen eller mødet.
I kan også bruge lidt tid før mødet, hvor bisidderen kan hjælpe dig med at forberede samtalen og de spørgsmål, du gerne vil have svar på.
Efter samtalen kan I vende det, der blev aftalt, og hvad du kan gøre nu.
Du skal huske på, at bisidderen er en person, som støtter dig, men forholder sig neutralt til sagen.
Det er ikke en advokat eller en sagsbehandler.

Det må en bisidder i Ældre Sagen
Der er nogle regler for, hvad en bisidder må og ikke må.
Reglerne er til for at beskytte både dig og bisidderen.
En bisidder har tavshedspligt.
Bisidderen må kun modtage oplysninger fra for eksempel offentlige myndigheder eller give oplysninger videre, hvis du har givet skriftligt samtykke eller en fuldmagt.
Bisidderen kan ikke træffe beslutninger på dine vegne, ligesom bisidderen heller ikke må rådgive om medicin, juridiske eller økonomiske anliggender.
At være bisidder er et gratis arbejde.
En bisidder modtager ikke løn eller gaver fra dig eller andre.

Hvad er en bisidder?
En bisidder er en person, der arbejder frivilligt, og som gerne vil bistå et andet menneske i en svær situation.
Alle kan være bisiddere, men de skal være fyldt 18 år.
Man behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at blive bisidder.
Hvis du vælger en bisidder fra Ældre Sagen, har vedkommende fået vejledning af Ældre Sagens rådgivere og kurser i at være bisidder.
Det gør vi for at give det bedste udgangspunkt for at kunne hjælpe.
Bisidderen har også et id-kort, så du kan se, hvem personen er, og at denne kommer fra Ældre Sagen.

Hvis du vil have en bisidder så kontakt os på aesglostrup@gmail.com

Du har også mulighed for at aftale et tryghedskald:

Et Tryghedskald vil sige, at du bliver ringet op hver morgen. Så kan du føle dig mere sikker i hverdagen. Især for dig der bor alene i dit hjem.  Måske har du mistet din familie eller de bor langt væk.

Det er dejligt og trygt at høre en venlig stemme sige ”god morgen”. Det er også hyggeligt at starte dagen med en lille sludder over telefonen.

Når du melder dig til et tryghedsopkald, oplyser du samtidig en kontaktperson. Det kan være en ven, familiemedlem eller hjemmehjælper, som har en nøgle til dit hjem. Så kan opringeren ringe til den person, hvis du en morgen ikke tager telefonen eller du har problemer.  

I tryghedskald  ringer en af vores frivillige hver morgen og hører, hvordan du har det. De frivillige har tavshedspligt. Det betyder, at jeres telefonsamtaler er fortrolige. Du kan derfor trygt fortælle det, du har lyst til i telefonen.

Der kan være forskellige frivillige, der ringer dig op fra dag til dag.  Ønsker du at modtage en opringning hver morgen skal du henvende dig til kontoret. 

 

FÅ EN BESØGSVEN
 

Nærvær og samvær i dagligdagen. 

null

Har du lyst til at få en besøgsven?
Føler du dig ind imellem ensom, eller savner du bare en at snakke med om stort og småt?
Så lad en af vores frivillige besøgsvenner komme på besøg og sprede glæde hos dig.
At få en besøgsven åbner op for en helt ny verden - for både dig og din besøgsven.
I får lejlighed til at dele livshistorier, erfaringer, mod og meninger.
Besøgsvenner har tavshedspligt.
Det er nemt og sikkert og koster ingenting.

Kontakt Dorte Rulffs tlf. 2393 3717

 

 

Sidst opdateret 19-05-2022