Søg på lokalafdelingens hjemmeside
Logo

Mød andre og gør en forskel – bliv frivillig

Der er mange glæder ved at være frivillig, og du gør noget godt for andre og for dig selv. Der findes mange typer frivillighed i vores samfund, og ved at være frivillig i din lokalafdeling mærker du effekten lige udenfor din egen hoveddør. Se, hvordan du kan være med til at gøre en forskel som frivillig i Ældre Sagen

Lokalafdelingen Langeskov-Munkebo har mange typer af frivilligaktiviteter, som passer til dit overskud, evner og lyst.
Her kan du holde dig opdateret med, hvor vi mangler frivillige.

Hold dig ikke tilbage, hvis du ønsker at blive frivillig på andre end nedenstående aktiviteter. Du kan altid kontakte den pågældende aktivitetsleder eller formand, Louise Qaavigaq på 91 84 24 88.

Mødestedet
Vil du være frivillig i lokalafdelingens lokale i Langeskov Centret, Mødestedet, hvor ældre borgere kommer forbi til hygge, socialt samvær og aktiviteter? Så kontakt Johnny Fill Adler, 61 80 50 98.

Events og arrangementer
Vil du være en del af vores team af eventfrivillige til planlægning og deltagelse i vores arrangementer og events? Så kontakt Svend Åge Hansen på 51 37 16 17.

Fundraiser søges
Har du erfaring med fundraising, projektansøgninger og afrapportering til virksomheder, EU- programmer, fonde mv.? Vi søger en fundraiser til at søge støttemidler til lokalafdelingen for at kunne skabe endnu bedre rammer for de ældre borgere i området. Kontakt da Louise Qaavigaq på 91 84 24 88.

Kreative frivillige på Birkelund plejehjemKunne du tænke dig at hjælpe til i vores kreative værksted for beboerne hver mandag kl. 10-12? Kontakt Ruth Nygaard Pedersen på 21 78 68 49 for at høre mere. 

Børnehave ven
Har du tid og lyst til en gang imellem at komme på besøg i en af børnehaverne i kommunen? Her er der tid til socialt samvær med børnene. Det kan være højtlæsning, kreativt arbejde, spille spil etc. Tag fat på Ulla Grønkjær på 61 28 08 62 for at tilmelde dig eller høre mere. 

Drømmeløber
I samarbejde med Kerteminde Kommune hjælper vi borgere med at få opfyldt de små hverdagsdrømme. Det kan fx være en tur til stranden, i skoven eller lign. Du vil en gang imellem blive kontaktet for at høre, om du kan påtage dig en drømmeopgave. Hvis du har tid og lyst til at være frivillig et par timer indimellem, så er det dig vi søger.  Kontakt Louise Qaavigaq på 91 84 24 88 for at høre nærmere. 

Netværksgrupper
For pårørende til demente. At være pårørende til ægtefælle eller børn med demens er ofte forbundet med ensomhed. Derfor tilbyder vi netværksgrupper med andre i samme situation. Kontakt Mariann Mørck Pedersen på 20 67 26 59, hvis du kunne tænke dig at være frivillig. 

Bageholdet
Kunne du tænke dig at bage for os en gang imellem til møder og et par af vores arrangementer i løbet af året? Du kan bage hjemme eller med andre, og du behøver ikke at bage hver gang. Vi betaler udgifter til ingredienser. Kontakt Anny Egeberg på 40 59 47 83 for at høre mere. 

Medlemsblad til ældre fra ældre
Brænder du for at være aktiv i lokalområdet, sikre engagement og gode oplevelser for andre? Så er du den rette frivillige til at starte et lokalt medlemsblad i Langeskov og Munkebo. Opgaven indebærer bl.a. sponsorannoncer, opsætning og udlevering.
Lyder det som noget for dig, eller har vi vækket din nysgerrighed, så kontakt Aksel Sørensen 21 48 02 20.

Lyspunktet
I Lyspunktet tilbyder vi aflastning for pårørende til ægtefælle/samlever med demens eller senhjerneskade. Ordningen fungerer som et pusterum og aflastning i hverdagen, og man kan få hjælp efter behov. Vi leder både efter en aktivitetsleder eller frivillig, så hvis det er noget for dig, kan du kontakte Bodil Marie Odgaard på 24 80 55 17.

Netværksgruppe for pårørende til psykisk sårbare
At være pårørende til ægtefælle eller børn med psykisk sygdom er ofte forbundet med skam og tabu. Det vil vi gerne gøre noget ved. Derfor tilbyder vi deltagelse i netværksgrupper med andre i samme situation. Har du lyst til at blive frivillig? Så kontakt Bodil Marie Odgaard på 24 80 55 17.

Stifinder
Hvis man er psykisk sårbar, kan man få hjælp af stifinderne til støtte og til at fastholde aftaler med offentlige myndigheder og sundhedssystemet. Man får derved et ekstra øre og en hjælpende hånd med til samtaler, undersøgelser, behandlinger mv. Vi mangler frivillige, så tag fat på Gerda Dam Hansen på 24 60 95 82, hvis det har interesse.

Tryghedsopkald
Kunne du tænke dig at være den, der hjælper en ældre medborger med at være tryg ved et dagligt tryghedsopkald, så bliv frivillig. Kontakt Lisbeth Rasmussen på 61 70 24 53.

Demenscafeerne Svalen og Blæksprutten
I Langeskov og Munkebo finders der to demenscafeer for demente og senhjerneskadede og deres pårørende. Begge cafeer drives af frivillige, så giv endelig lyd fra dig, hvis du kunne du tænke dig at være frivillig.
Cafe Svalen i Langeskov: Tove Marie Kirkegaard på 25 37 55 27.
Café Blæksprutten i Munkebo: Aase Flindt Nielsen på 40 73 68 88 eller Else Pedersen på 25 76 64 92.

Læs mere om Cafe Svalen HER
Læs mere om Cafe Blæksprutten HER

Skubbere til plejehjemmene Lindhøj og Birkelund
Gør en ældre plejehjemsbeboer ekstra glad med jævnlige gåture. Begge plejecentre har en gå- og kørestolsgruppe for beboerne på plejehjemmene. Frivillige kører en tur i byen med de beboere, der ønsker det.
Lindhøj Plejehjem i Munkebo: Lillian B. Hansen på 30 33 68 75.
Birkelund Plejehjem i Langeskov: Anny Egeberg på 40 59 47 83.

Læs mere om skubberne på Lindhøj HER
Læs mere om skubberne på Birkelund HER

Sidst opdateret 15.04.2024