Hjælp og vejledning
Frivillige i Ældre Sagen i Hvidovre tilbyder dig forskellige muligheder for hjælp og støtte i hverdagen. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om de enkelte tilbud eller selv ønsker at blive frivillig i Ældre Sagen.
Besøgsvenner
Savner du en ven og fortrolig samtalepartner, som regelmæssigt besøger dig og har en snak om løst og fast, evt. over en kop kaffe, så kontakt os. En af vores frivillige besøgsvenner kan også tilføre dit liv et friskt pust udefra med oplevelser fra vedkommendes hverdags- og familieliv.
Ring selv, eller få en pårørende til at gøre det, til vores kontaktpersoner:
Morten Olsen, tlf. 6067 9111
Hanne Themsen, tlf. 2481 8680
Er du interesseret i eventuelt selv at være besøgsven, så læs om det her: Spred glæde som besøgsven
Demens-hjælpere
Lider du af demens, eller du er pårørende til en demensramt, kan der være behov for hjælp og støtte. Vi har en gruppe frivillige hjælpere, der er parate til at gøre en indsats og også tager en god snak om demens.
Den anden søndag kl. 14-16 i hver måned inviterer vi demensramte og pårørende til Café HUSK i Paletten, Hvidovregade 49, hvor vi hygger os med kaffebord og musik og samtidig snakker om fælles udfordringer.
Ring selv, eller få en pårørende til at gøre det, og få en snak med en af vore kontaktpersoner:
Majken Andersen, tlf. 2041 9749
Jette Larsen, tlf. 2278 9040
Tryghedsopkald
Vi har nogle friske frivillige hjælpere, der tilbyder at ringe til dig som enlig og uden nære pårørende for at høre. om du er oppe, rask og ikke trænger til hjælp.
Kontaktperson om tryghedsopkald er
Lis Lyhne Petersen, tlf.: 2828 9581.
IT Café - IT hjælp og undervisning
Har du problemer med din pc, smartphone, iPad, Tablet m.v. så kom til IT Caféen. Her står vi klar til at hjælpe.
Vi hjælper med at løse dine problemer og underviser i brug af apps: Mit ID, e-Boks, mobile Pay, Facebook, Instagram og meget mere.
Læs mere om IT hjælp på dette link: IT Cafe
Seniorrådgivning
Ældre Sagen har en omfattende rådgivningstjeneste, hvor du kan få viden og rådgivning om mange af livets forhold.
Denne rådgivning ydes af vores Landsforening i Snorresgade, som du kan kontakte på tlf.
Læs mere herom her: Viden & rådgivning
Ældretelefonen
Ældretelefonen er et tilbud til alle, der savner nogen at tale med. For alle kan opleve at føle sig alene. Også selvom man har familie og andre tæt på, kan der være situationer og emner, som er svære at tale med dem om. Og meget føles lettere, når man deler det med andre.
Ældretelefonen 32 210 210
Åben mandag-fredag kl. 9-15
Ældretelefonen er en samtalelinje, ikke en rådgivning. De frivillige på Ældretelefonen har tiden, roen og nærværet til at lytte. De er gode til at være i en samtale, hvor der ikke er et rigtigt eller forkert svar. De er nysgerrige på det, der bliver fortalt, og tør være i den svære samtale. De har også fagligheden til at skabe retning og udvikling i samtalen.
Ældretelefonen er støttet af Trygfonden.
Læs mere om Ældretelefonen på Ældre Sagens hjemmeside
SØG NYTTIGE OPLYSNINGER I "VÆRD AT VIDE"
I håndbogen "Værd at vide - satser, regler og lovgivning" finder du svar på en række spørgsmål, som har betydning for din hverdag. Det kan være de nyeste satser, regler og ændringer i lovgivningen om sociale, økonomiske eller juridiske forhold.
Håndbogen rummer mange emner. Det kan være om spørgsmål om arbejde, sygedagpenge og efterløn, arv og testamente, boligydelse, gæld, hjemmehjælp, folkepension og tillæg til pensionen, rådgivning og klager, privat økonomi, skat, sundhed, værgemål og fuldmagt og meget andet.
Håndbogen kan købes ved henvendelse til Ældre Sagen for 139 kr. (medlemspris). Du har også mulighed for at læse den elektroniske udgave på nedenstående link: