Pas på falske e-mails
It-svindlen foregår bl.a. ved, at svindlerne finder formandens navn og e-mailadresse og opretter en næsten identisk e-mailadresse. Fra denne falske adresse kan svindlerne sende e-mails til bestyrelsesmedlemmer og aktivitetslederne for at udnytte dem økonomisk.
Hvordan fungerer svindlen?
Et eksempel på svindel kan fx være, at afsenderen af e-mailen opfordrer til at man som frivillig køber et gavekort. Men køber og sender man fx et Apple gavekort til den falske e-mailadresse, mister man det. Ældre Sagen er desværre ikke forsikret mod denne type af svindel.
Hvad skal jeg gøre?
Kontrollér altid afsenderens e-mailadresse til mindste detalje.
Nogle gange er der blot et enkelt tegn til forskel mellem den falske og den rigtige e-mailadresse. Fx aeldresagen@aeldresagen.dk (sandt) og aeldresagen@aeldre.sagen.dk (falsk - bemærk det ekstra punktum).
Hvis du pr. e-mail opfordres til økonomisk handling, skal du altid tale direkte med afsenderen – enten personligt eller telefonisk - inden du foretager dig noget.
Det gælder også, selvom der i teksten fx står, at afsenderen ikke kan træffes telefonisk.
Du kan med fordel læse politiets pressemeddelelse og gode råd om den såkaldte CEO-fraud/direktørsvindel.
Brug plakaten eller materialerne herunder, som du kan hænge op lokalt eller bruge på de sociale medier. På den måde hjælper I hinanden med at undgå at blive snydt.
Se plakaten her og se også materiale til at lægge på fx Facebook
Læs mere om sikkerhed på nettet på Ældre Sagens hjemmeside