Ældre Sagens opbygning
Hver dag deltager hundredvis af frivillige i Ældre Sagens forskellige bestyrelser og udvalg. Ældre Sagen har et omfattende, men også meget robust medlemsdemokrati, der giver alle medlemmer mulighed for at sætte deres aftryk på foreningens arbejde. Alle medlemmer har indflydelse på, hvem der skal repræsentere dem i Ældre Sagen.
Lokalafdelinger
Ældre Sagens medlemmer er organiseret i 215 lokalafdelinger. Som medlem hører man til den lokalafdeling, der dækker det område, hvor man bor. Hver lokalafdeling har en bestyrelse, der vælges af medlemmerne en gang årligt på lokalafdelingens generalforsamling.
Se Ældre Sagens lokalafdelinger
Delegeretforsamlingen
Hvert år i november deltager lokalafdelingernes formænd og en suppleant fra hver lokalafdeling i Ældre Sagens Delegeretforsamling. Det er Ældre Sagens øverste besluttende myndighed. Her træffer de beslutning om alt fra vedtægter og budget til regnskab og kontingentsatser. De vælger også Ældre Sagens landsbestyrelse, der ligeledes deltager i forsamlingen.Landsbestyrelsen
Landsbestyrelsen består af ni medlemmer, der er valgt tre år ad gangen. Landsbestyrelsen ansætter direktionen, der leder det daglige arbejde i Ældre Sagens Sekretariat. Det foregår i tæt dialog med Landsbestyrelsen.
Koordinationsudvalg
I kommuner med mere end én lokalafdeling er der et koordinationsudvalg med medlemmer fra lokalafdelingernes bestyrelser. Det sikrer, at lokalafdelingerne taler med én stemme over for kommunen.
Læs mere om koordinationsudvalgene
Distrikter
De frivillige i Ældre Sagen samarbejder på tværs af lokalafdelingerne i 10 distrikter. Hvert distrikt har en ledelse, der er sammensat af frivillige fra lokalafdelingernes bestyrelser.
Sekretariat
Ældre Sagens direktion og medarbejdere har til huse i sekretariatet på Islands Brygge i København.
Læs mere om sekretariatets opgaver