Forskningsprojekt om besøgstjenesten i Danmark
Et stort forskningsprojekt ledet af forskere ved DEFACTUM, Region Midtjylland, undersøger i 2023-2025 i samarbejde med Ældre Sagen og Røde Kors, i hvilken grad en besøgsven har betydning for ældres ensomhed, mentale sundhed og muligheder for et godt hverdagsliv.
Forskningsprojektets resultater skal bidrage med vigtig viden til at mindske ensomhed blandt ældre og styrke besøgstjenesterne lokalt, nationalt og internationalt. Projektet er finansieret af Fonden Ensomme Gamles Værn.
Besøgsværter, som kan og vil deltage, bliver ringet op af en forsker. Forskeren stiller spørgsmål om trivsel og sociale relationer.
Som besøgsleder er du uundværlig for gennemførelsen af et forskningsprojekt af høj kvalitet. Det er nemlig kun dig, der har kontakten til besøgsværterne. Derfor er din hjælp til at finde deltagere til forskningsprojekt af stor betydning.
Vil du hjælpe med at finde tre deltagere?
Ældre Sagen og forskerne fra Region Midtjylland har brug for jer frivillige aktivitetslederes hjælp. Som aktivitetsleder kan du hjælpe den vigtige forskning på vej ved at spørge tre nye besøgsværter, om de vil deltage. Det er selvfølgelig frivilligt for dig at medvirke. Vi ved, at I yder en stor indsats i forvejen.Besøgsværter, som kan og vil deltage, bliver ringet op af en forsker. Forskeren stiller spørgsmål om trivsel og sociale relationer.
Som besøgsleder er du uundværlig for gennemførelsen af et forskningsprojekt af høj kvalitet. Det er nemlig kun dig, der har kontakten til besøgsværterne. Derfor er din hjælp til at finde deltagere til forskningsprojekt af stor betydning.
Hvilke ældre kan deltage i forskningsprojektet?
Ældre, som henvender sig for at få en besøgsven, kan deltage i forskningsprojektet. Deltagerne skal være over 65 år og bo i eget hjem. Ældre, som allerede står på venteliste, kan også inviteres, når de får en besøgsven.
Du bør undlade at invitere de følgende:
- Ældre, som ikke er i stand til selv at tage telefonen og føre en almindelig telefonsamtale.
- Ældre, som reagerer med høj grad af forvirring eller ængstelighed, når du forklarer om forskningsprojektet.
- Ældre, som bor på plejehjem eller på hospice kan ikke deltage.
Her kan du læse mere om forskningsprojektet og finde de nødvendige materialer
- En trin-for-trin opskrift og gode råd til at løse opgaven
- En pjece, som kan udleveres til besøgsmodtagere
- En formular til at notere oplysninger om ældre, som ønsker at deltage
- En informationsside til dig om forskningsprojektet
Materialerne kan rekvireres udprintet hos forskningsleder Anne Bo: annbo1@rm.dk eller 29320888. Her kan du også henvende dig med spørgsmål.
Vi håber, du har lyst til at bidrage til det vigtige forskningsprojekt.