Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ældre Sagen har forsvaret kontantbetalingerne

Ældre Sagen været en afgørende stemme i, at erhvervsministeren har skiftet mening og ændret et lovforslag om kontantbetalinger til fordel for forbrugerne.

Erhvervsministeren har ændret sit eget lovforslag, som gjorde det sværere for kunder at betale med 1000-kroner-sedlen, indtil den bliver ugyldig 1. juni 2025. Det er sket på baggrund af et høringssvar fra Ældre Sagen.

Ældre Sagen var bekymret for, at en grænse på 500 kr. for at måtte betale med 1000-kroner-sedlen, ville skabe problemer for lovlydige mennesker, som helt legitimt har kontanter liggende og ønsker at betale med dem, mens de stadig kan.

En høj grænse der blandt andet ville ramme enlige ældre, der handler let og hyppigt. Ud over at skrive høringssvaret rakte vi ud til Folketingets partiers erhvervsordførere.

Ministeren valgte på baggrund af høringssvar fra Ældre Sagen og Forbrugerrådet TÆNK at tage et større hensyn til forbrugerne og ændre sit forslag.

Ændringen lyder på, at det skal være muligt at betale kontant med en 1000-kroner-seddel, når beløbet overstiger 250 kr. Det forventes at blive vedtaget i løbet af få uger.

Læs mere om nyheden på TV2's hjemmeside

Se Ældre Sagens politiske mærkesager

Ældre Sagen kæmper for et bedre samfund på en lang række områder. Læs om vores mærkesager, synspunkter og undersøgelser.
Se alle mærkesager

Sidst opdateret 30.05.2024