Ans Rejser - Smagen af Limfjorden
Tag med på denne rejse i gastronomiens tegn. I bor på Dolphin Hotel i Herning og bliver kørt i bus rundt til både Fur og Venø, hvor turene både byder på besøg på Fur Bryghus, Venø Seafood og meget mere. Spar 500 kr. som medlem af Ældre Sagen.
Samarbejdspartner
Rabat
Spar 500 kr. som medlem af Ældre Sagen.
Medlemspris
4.495 kr. pr. person i delt dobbeltværelse. Normalpris 4.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse
595 kr. pr. person. 200 kr. i medlemsrabat er fratrukket.
Tilkøbsmuligheder
Fast plads i bussen 95 kr.
Afgange i 2025
Den 23. juni – 27. juni
Den 4. august – 08. august
Ankomst på Hotel Dolphin
Fra kl. 15.00 i egen bil. Ankommer du med offentlig transport til Herning station kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15, 16 og 17.00.
Rejsen inkluderer
- Busudflugter i 4-stjernet luksusbus
- Ophold i delt dobbeltværelse
- 4 x morgenmad
- 4 x aftensmad
- Rundvisning og smagsprøver hos Brænderiet Limfjorden
- Frokost hos Limfjordens Hus
- Rundvisning og smagsprøver på Fur Bryghus
- Frokost på Fur Bryghus
- Ø-tur med lokal guide på Fur
- Rundvisning og smagsprøve hos Venø Seafood inkl. 1 glas bobler
- Frokost (Venø bøffer) på Venø Kro
- Ø-tur med lokal guide på Venø
- Transport og udflugter ifølge program inkl. færger
- Skatter, afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden
- Dansk rejseleder
Smagen af Limfjorden - med Ans Rejser
"Vi elsker vort land" og ikke mindst de mange smagsoplevelser som findes. På denne busrejse til Limfjorden skal I både smage og opleve.
I kommer rundt på øer og kyststrækninger, hvor der i de smukkeste omgivelser findes lokale ildsjæle og store oplevelser. I skal bl.a. besøge Brænderiet Limfjorden, hvor der er god mulighed for at smage og ikke mindst få en snak om alt fra rom, gin, whisky til brandy.
Limfjordsøen Fur skal I også besøge, som byder på et besøg hos Fur Bryghus og en dejlig frokost nydes også her.
En Limfjordsøsters står også på menuen, når I skal besøge Venø. Udover at smage på en østers på Venø, skal I også opleve øen og bl.a. se Danmarks mindste kirke.
Glæd jer til en busrejse, hvor smagsløgene vil blive forkælet af Limfjordens ildsjæle. Hver aften afsluttes med en middag og 5-stjernet hygge på Ans Rejsers helt eget hotel i Herning.
Programmet dag for dag:
Dag 1 – Ankomst
Fra kl. 15.00 kan I med ro og mag ankomme til Dolphin Hotel Herning, hvor I trygt og sikkert kan parkere din bil. Ankommer I med offentlig transport til Herning station kan du blive afhentet og blive kørt til hotellet kl. 15, 16 og 17.00.
Dag 2 – Brænderiet Limfjorden & Limfjordens Hus
Efter Dolphins flotte morgenmadsbuffet, skal I med bussen med kurs mod Sundsøre. Her skal I besøge ægteparret Ole og Silvia, som startede deres første destilleri tilbage i 2013 på Mors.
Siden flyttede de til Sundsøre i Østsalling i den gamle færgekro og efter at have renoveret og bygget bryggeri til, åbnede Brænderiet Limfjorden igen i maj 2018, nu med skøn beliggenhed direkte ned til Limfjordens vande. De er nogle fantastiske skønne mennesker, som virkelig brænder for det de laver. Der vil være rig mulighed for at smage, og der er tale om alt fra rom, gin, whisky til brandy. Turen fortsætter til den efterhånden verdensberømte fiskerby Glyngøre med udsigt til Mors og Sallingsundbroen. Her skal I besøge Limfjordens Hus og have en dejlig frokost, bestående af primært lokale kvalitets råvarer.
Dag 3 – Fur & Fur Bryghus
Efter morgenmad skal I Nordpå og med Fur Færgen. I ankommer til Limfjordsøen Fur, der er et autentisk øsamfund med 850 indbyggere, rigt på forskelligartede og særprægede landskabsformer.
På øens nordvestlige spids, Knuden, ligger Fur Bryghus og restaurant Bryghuset indrettet i en smuk, rød træbygning fra 1926 - nænsomt restaureret og beliggende i enestående omgivelser af uforstyrret natur med harer, råvildt og fasaner som de nærmeste naboer.
I starter besøget på Bryghuset kl. 11.30 med en times rundvisning og fortælling om ølproduktion og husets historie. Her får I to smagsprøver på den gode bryghussøl. Efterfølgende får I en lokalinspireret frokostanretning i den charmerende restaurant.
Kl. 14.00 tager I på en ø-tur med en professionel guide og erfaren fortæller. I gør tre korte holdt undervejs - ved Langstedhuller, Bette Jenses Hyw og Gammel Havn. I kommer til at opleve naturen og et levende øsamfund - og får en blanding af faglig viden og en stor portion jysk lune og underfundighed.
Dag 4 – Venø
I dag skal I besøge den ”bette” ø, Venø. Fra Kleppen havn er der flot udsigt til Venø Sund og Venø. Det tager ikke meget mere end 5 min at sejle fra fastlandet til Venø.
På Venø starter I med at besøge Venø Seafood. Bag Venø Seafood står Kristian Borbjerggaard, som er en lokal Venø-dreng og 3. generation af fisker familie. Kristian kan ikke forstå hvorfor man importerer østers fra bl.a. Frankrig, når de bedste produkter ligger i vandkanten, her i Limfjorden.
De vil derfor eksempelvis ikke eksportere VenØsters, da det er synd og skam at sende så mange østers ud af landet og, hvis udviklingen fortsætter har de om 10 år ikke østers længere i danske farvande. Derfor er de også med i et opdrætsprojekt, for at bevare østers i det danske farvand.
Hver eneste østers er håndsorteret, og håndbanket, da de vil have de bedste på markedet. I smager selvfølgelig på en østers fra fjorden inkl. et glas bobler. Her fra går turen videre til Venø kro, som ligger smukt ved fjorden ca. 150 meter fra Venø Havn og med udsigt over fjorden.
Her står menuen på ægte Venøbøf med kartofler, blandet salat samt to slags creme fraiche dressing. Med maverne forkælet skal I nu tilbringe den næste time i selskab med en lokal fra øen, som viser og fortæller os alt, hvad man skal se og høre om når man besøger Venø. Bl.a. Danmarks mindste kirke, fortællingen om efterskolen, øens historie og ikke mindst naturen.
Dag 5 – Afrejse
Efter den sidste omgang i hotellets skønne morgenmadsbuffet er det tak for denne gang, og på gensyn. Udtjekning kl. 8.00 - 9.30. Skal du køres til Herning station, aftaler du blot dette i hotellets reception i løbet af dit ophold. Der køres mellem kl. 8.00-10.00.