Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ældre Sagen: Fornuftig aftale om kommunernes økonomi

Ny økonomiaftale giver kommunerne mulighed for at løfte ældreplejens kvalitetsniveau. Nu skal vi bare se det ske i praksis – og dét ansvar ligger hos kommunerne, siger Bjarne Hastrup.
31.05.2024

Regeringen og KL har indgået en aftale om kommunernes økonomi for 2025. Med aftalen løftes den kommunale serviceramme med 3,4 mia. kr. og giver kommunerne mulighed for bedre velfærd til ældre.

Aftalen er inklusiv det kvalitetsløft, der blev aftalt i 'Aftale om reform af ældreplejen'.

Ældre skal have mere velfærd

Ifølge Ældre Sagens adm. direktør Bjarne Hastrup er det umiddelbart en positiv aftale. Samtidig stiller den kommunerne til ansvar for, at den rent faktisk giver mere velfærd til de ældre:

– Det lyder positivt, at der med økonomiaftalen sker et markant løft af kommunernes serviceramme. Vi har en klar forventning om, at ældre mennesker, der har brugt for hjælp, nu vil kunne komme til at mærke en forskel. Dét ansvar ligger hos kommunerne. Det ser vi i Ældre Sagen frem til at følge nøje. For det er helt ude i ældres hjem, de skal kunne mærke en forskel.

– Vi havde gerne set, at anlægsrammen var forhøjet yderligere. Vi er bekymrede for, om kommunerne har rum til at foretage de nødvendige investeringer i plejeboligkapaciteten.

Sidst opdateret 31.05.2024