Ny struktur skal samtænke sundheds-og ældreplejen
Ældre mennesker med flere samtidige sygdomme er ofte dem, der er de største forbrugere af sundhedsydelser.
Hvis vi skal forebygge de mange genindlæggelser og indlæggelser er det derfor også afgørende, at der er en tæt sammenhæng mellem sundhedsstrukturkommissionsarbejdet og ældreplejen.
Derfor ved de, hvor skoen trykker, når det handler om manglende sammenhæng og samarbejde i sundhedsvæsenet, samt konsekvenserne af de enorme rekrutteringsudfordringer.
Stort behov for nytænkning
Ældre Sagens adm. direktør Bjarne Hastrup ser frem til, at Sundhedsstrukturkommissionen skal være åbne for nytænkning, der kan give tiltrængte forbedringer til fordel for syge mennesker
- Der er behov for et opgør med kasse- og vanetænkning. Af hensyn til ældre menneskers sundhed og livskvalitet er det helt afgørende at samtænke sundheds- og ældreområdet. Både når det gælder forebyggelse, behandling og rehabilitering. Det er ikke længere holdbart at tænke de områder hver for sig, det er to sider af samme sag. Derfor bør der også tænkes i modeller for fælles økonomi for fælles patienter, siger Bjarne Hastrup og fortsætter:
- Det er altafgørende, at vi får gjort op med geografisk ulighed i sundhed. Nationale kvalitetsstandarder er en selvfølgelighed, så man er sikret en ensartet behandling i hele landet. Ældre Sagen ser frem til et kommende samarbejde med Sundhedstrukturkommissionen, og bidrager naturligvis gerne med alt den viden, erfaring og ekspertise, vi har oparbejdet gennem årene i vores arbejde for ældre mennesker med forskellige sygdomme og livsomstændigheder.
Læs også: Positive tiltag i akutplan - men behov for mere forebyggelse