Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Danmark skal have en national ensomhedsstrategi

Danmark får endelig en national ensomhedsstrategi. Det har været en af Ældre Sagens mærkesager i flere år.

Et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet, at der skal udarbejdes forslag til en national ensomhedsstrategi i løbet af 2022. Strategien skal ledsages en handlingsplan for de følgende år.  Dette har været en af Ældre Sagens mærkesager i flere år.

  • Ensomhedsstrategien udarbejdes af et nyt nationalt ensomhedspartnerskab, som understøttes af et tværministerielt sekretariat forankret i Social- og Ældreministeriet. Der afsættes i alt 25,5 mio. kr. til initiativet i årene 2022-25. Initiativet er en del af dette års aftale om fordeling af den såkaldte SSA-reserve (den tidligere satspulje).
  • Ældre Sagen har i flere år været fortaler for en national ensomhedsstrategi i Danmark på linje med fx England og Norge.
  • I hele 2021 har vi sammen med Røde Kors samlet en alliance på i alt 91 organisationer bag ønsket om en national ensomhedsstrategi. Vi har i den forbindelse udarbejdet inspirationsoplægget ”Sammen mod ensomhed”, som er fremsendt til alle Folketingets medlemmer og personlig overrakt af Bjarne Hastrup til social- og ældreminister Astrid Krag.

I august-november har der været afholdt møder med mere end 20 ordførere på tværs af partier på Christiansborg, møder med embedsmænd fra både Social- og Ældreministeriet og fra Sundhedsministeriet samt foretræder i henholdsvis Social- og Ældreudvalget og Sundhedsudvalget.

Læs mere:

Inspirationsoplæg til national strategi mod ensomhed

Se hvad vi mener om vores mærkesag ensomhed

Læs mere om politiske resultater

 

Sidst opdateret 19.12.2023