Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ny patient- og pårørenderåd skal sikre systematisk inddragelse i ny sundhedsråd

Ældre Sagen har sammen med Danske Handicaporganisationer og Danske Patienter d. 2. oktober 2024 sendt brev til socialministeren, sundhedsministeren, ældreministeren samt relevante ordførere.

Med udsigt til sundhedsreformens forhandlinger foreslår Ældre Sagen, Danske Patienter og Danske Handicaporganisationer regeringen og Folketingets politikere, at der konkret oprettes 17 patient- og pårørenderåd i forbindelse med de nye sundhedsråd. Det handler om at sikre inddragelse af pårørende og patienter, når de kommende sundhedsråd skal i gang med arbejdet. Patienter og pårørendes viden og perspektiver er centrale for udviklingen af sundhedsvæsenet.

Når klynger nedlægges, og 17 nye sundhedsråd etableres, er det afgørende, at patienter og pårørende også fremadrettet systematisk inddrages og høres direkte i forbindelse med større politiske planer. Hvis ambitionerne om, at sundhedsrådene skal udvikle et sundhedsvæsen, der hænger sammen, er nært og er til stede dér, hvor patienterne har brug for det, så er det helt afgørende, at netop patienterne og de pårørende også inddrages systematisk i arbejdet.

Ældres sundhed og særlige behov i sundhedsvæsenet

Ældre Sagen arbejder for, at du oplever en sikker og værdig behandling, når du bliver indlagt.
Læs mere om mærkesagen sundhedsvæsen

Sidst opdateret 03.10.2024