Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Opfordring til Christiansborg: Flertal til Regionerne – ellers bliver det en fuser

Ældre Sagen har sammen med Danske Handicaporganisationer og Danske Patienter d. 1. oktober 2024 sendt et åbent brev til regeringen og Folketinget

Op til forhandlinger om sundhedsreformen opfordrer Ældre Sagen sammen med Danske Patienter og Danske Handicaporganisationer til en klar og ambitiøs reform – ikke en udvandet kompromisløsning.  Ældre Sagen insisterer sammen med Danske Patienter og Danske Handicaporganisationer på et entydigt ansvar for patientforløb, så patienterne ikke længere skal være kastebolde mellem kommuner, regioner og almen praksis, fordi der er uklarhed om ansvaret.

I et fælles brev sender de tre organisationer en kraftig opfordring til, at regeringen og Folketingets partier holder fast i de centrale elementer i udspillet, så reformen kan sikre de nødvendige forandringer, som for alvor vil gavne borgerne. Regeringens forslag om 17 nye sundhedsråd kan være en del af løsningen, men kun hvis regionerne har et klart politisk flertal, og rådene er handlekraftige uden mulighed for veto. Desuden ser vi det som vigtigt, at regeringen holder fast i national styring som nøglen til lighed i sundhed, og at almen praksis fordeles ligeligt i hele landet. Det er afgørende, at man ikke udvander de gode elementer i forhandlingerne, og at Regeringen og Folketingets partier holder fast i visionen om et sundhedsvæsen med klart ansvar og lighed for alle borgere.

Ældres sundhed og særlige behov i sundhedsvæsenet

Ældre Sagen arbejder for, at du oplever en sikker og værdig behandling, når du bliver indlagt.
Læs mere om mærkesagen sundhedsvæsen

Sidst opdateret 03.10.2024