Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Kunsthal - Besøg Gl. Holtegaard

Få Ældre Sagen Rabat når du besøger Gl. Holtegaard. Kunsthallen har til huse i Lauritz de Thurahs barokanlæg fra 1756.

Samarbejdspartner

Gl. Holtegaard

Rabat

Få 25% rabat  på entrébilletten.

Medlemspris 55 kr. Normalpris 75 kr.

Bemærk

Rabatten gælder for kortholder, ved familiemedlemskab for begge navne på kortet. 

Find vej

Gl. Holtegaard

Attemosevej 170

2840 Holte

Kommende udstilling på Gl. Holtegaard

GHOSTS - En udstilling baseret på Ebba Breda-samlingen

20. september – 27. oktober 2024

Nostalgi, snøreliv, twincore-to-the-heart-piger, klaustrofobi, fiskebowler, familiebånd, osteklokker og spøgelser er blandt de ting og temaer som billedkunstner Miriam Kongstad og forfatter Ida Marie Hede bearbejder i den kommende udstilling GHOSTS – en udstilling baseret på Ebba Breda-samlingen, der åbner nu, som kunsthallen Gl. Holtegaards sidste udstilling.

I dag er Breda Fondens midler ved at rinde ud, pengekassen er tom og fonden er godt i gang med at afvikle sig selv og dermed kunsthallen inden årets udgang. For at markere fondens ophør præsenterer kunsthallen, som den sidste i fondens historie nu GHOSTS – En udstilling baseret på Ebba Breda-samlingen.

Forfatter og dramatiker Ida Marie Hede (f. 1980) og billedkunstner og koreograf Miriam Kongstad (f. 1991) er blevet inviteret til sammen at gå i dialog med Ebba Bredas malerisamling og de to søstre Ebba og Aase Bredas familiehistorie. Udstillingen GHOSTS giver os et nutidigt blik på en samling af malerier og en indgang til to søstres liv og formue.

Ebba og Aase Bredas formue har siden 1993 dannet økonomisk grundlag for Breda Fonden og kunsthallen på Gl. Holtegaard, der har været drevet hovedsageligt af disse private midler. Fonden blev stiftet af Aase Breda i 1992 med det formål at drive kunsthal i arkitekt og generalbygmester Lauritz de Thurahs (1706-1759) barokanlæg, samt varetage, udstille og formidle samlingen af mere end 200 værker skabt af Aases afdøde storesøster, maleren Ebba Maria Kirstine Breda (1893-1950). Gennem årene er det ikke blevet til mange udstillinger med Ebba Bredas malerier. Måske af gode grunde. De kunstneriske strømninger, som var kendetegnede for mellem- og efterkrigstiden, hvor Ebba Bredas værker blev til, er ikke at spore i hendes malerier, der til trods for deres dekorative og tekniske udmærkelse, snarere synes verdensfjerne og tilbageskuende. Til gengæld har Gl. Holtegaard med Breda Fonden i ryggen nu i over 30 år dannet rammen om en professionel drevet udstillingsvirksomhed. Det er blevet til mange udstillinger, og for det kan vi kun være Aase og Ebba Breda taknemmelige.

Ida Marie Hede og Miriam Kongstad arbejder med udstillingen GHOSTS sammen for første gang. Sammen har de udarbejdet en konceptuel, scenografisk ramme, hvori Hedes fokus ligger på den dramatiske lyriske tekst og Kongstads det visuelt og rummelige. Både Hede og Kongstads kunstneriske praksis er funderet i en interesse for at afkode, fremlægge og afmontere sociale og kulturelle strukturer, særligt i forhold til køn, krop og samfund. Kvinde- og queerskæbner flettes sammen med eksistentielle grundspørgsmål og blotlægger både magtmønstre, økonomiske vilkår og sociopolitiske og feministiske systemer. 

I løbet af foråret 2024 har de to kunstnere været på opdagelse i Ebba Bredas malerisamling, læst søstrenes og familiens personlige breve og besøgt Rudersdal Museernes arkiver med søstrenes efterladte garderobe og personlige ejendele. 

Udstillingen GHOSTS er en totalinstallation, hvor Hedes tekster og Kongstads værker flettes sammen med brudstykker fra søstrenes liv og nedslag i Ebba Bredas værkproduktion. 

Udstillingen bringer Gl. Holtegaards spøgelser til live i et virvar af nostalgiske referencer, snøreliv, osteklokker, twincore-to-the-heart-piger, klaustrofobi, fiskebowler, visnende blomster, skyklapper og plastikgardiner så langt øjet rækker.

Udstillingen er støttet af:

Jørgen Krygers og Anne Ammitzbølls Fond, Axel Muusfeldts Fond, Jorcks’s Fond & Toyota-Fonden.

Om Gl. Holtegaard

Gl. Holtegaard er en kunsthal, der præsenterer et ambitiøst udstillingsprogram med tre-fire skiftende udstillinger om året af både ny og ældre kunst. Det er Gl. Holtegaards ambition at præsentere ny såvel som ældre billedkunst, der aktualiserer historien og perspektiverer den tid, vi lever i i dag.

Kunsthallens placering i Lauritz de Thurahs historiske barokanlægs bygninger og udendørs arealer udgør en integreret del af kunsthallens udstillingsprofil. Netop placeringen gør, at samtidskunsten kan trækkes meget tæt på det historiske materiale, som Gl. Holtegaard er gjort af. Barokhaven betragtes altså som et udvidet udstillingsrum, der, på lige fod med De Thurahs arkitektur, nøje kurateres og iscenesættes i det årlige udstillingsprogram.

Gl. Holtegaard danner i løbet af året ramme om et mangfoldigt aktivitetsprogram, som knytter sig til udstillingerne samt Gl. Holtegaard som sted og kulturinstitution. Her er der tale om aktiviteter og arrangementer som artist talks, performances, foredrag, debatter, havevandringer, koncerter mm.

Følg med på Gl. Holtegaards hjemmeside www.glholtegaard.dk

Find inspiration til flere spændende udstillinger her

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
Rabatkoder er personlige og må ikke deles med andre – heller ikke i rabat-apps.

Kontaktoplysninger

Telefon: 4611 58 88

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud