Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Museum Kolding - Staldgården få rabat på entréen

Museum Kolding på Staldgården er en del af Koldings nye kraftcenter. På Staldgården kan man se udstilling om 2. verdenskrig, Zelle II, som er Danmarks eneste bevarede celle fra Gestapo-tiden, og udstillingen Made in Kolding, som fortæller historien om produkter skabt i Kolding, bl.a. Bilofix og Cirkelkaffe.

Samarbejdspartner

Museum Kolding

Rabat

Få 10% rabat på entréen og på årskort til Staldgården

  • Årskort med ledsager til alle tre besøgssteder eller
  • Årskort (uden ledsager) til alle tre besøgssteder.

Entréen inkluderer

Entréen dækker både udstilling ”1943 – Gestapo kommer”,  ”Zelle II”, udstillingen Made in Kolding og lydinstallationen Forhøret.

Bemærk

Tilbuddet gælder for kortholder, ved familiemedlemskab gælder det for begge navne på kortet.

Find vej

Museum Kolding

Staldgården 1

6000 Kolding

Ny udstilling - Made in Kolding - den 11. oktober

Træd ind i Koldings spændende fortid og oplev, hvordan byens kreative ånd har formet vores hverdag. På I udstillingen 'MADE IN KOLDING' kan du se, røre ved og blive klogere på de produkter og virksomheder, der har sat deres præg på både Kolding og hele Danmark.
Fra legetøjet Bilofix, der har underholdt generationer, over Cirkelkaffe til innovative designobjekter, der stadig fascinerer i dag.

Udstillingen er en tidsrejse gennem Koldings industrielle historie og en hyldest til de iværksættere, der har gjort byen til det dynamiske sted, den er i dag.

Kom og genoplev minder fra din barndom eller opdag nye sider af Kolding. For både børn og voksne er der masser at opleve.

Læs mere om udstillingen her

STALDGÅRDEN – Et blik ind i besættelsestidens historie

Staldgården knejser med sine tre hvide længer over Kolding og fortæller en historie, der går lige så langt tilbage som Koldinghus. Et af de mest dystre kapitler i Staldgårdens historie blev skrevet under 2. verdenskrig, hvor Gestapo rykkede ind og etablerede sit hovedkvarter for Syd- og Sønderjylland i bygningerne. Ud over kontorer var der fem fængselsceller, og her sad fanger fra hele Syd- og Sønderjylland og ventede på at blive forhørt.

I perioden fra oktober 1943 til maj 1945 blev omkring 1.350 mænd og kvinder anholdt og bragt til Staldgården, hvor de blev forhørt og tortureret af Gestapo. De allerfleste var mistænkt for at deltage i en eller anden form for modstandsarbejde; sabotage eller afhentning og opbevaring af våben og sprængstoffer. Når forhørene var slut, blev modstandsfolkene sendt videre til internering i Frøslevlejren, til koncentrationslejre i Tyskland eller til Vestre Fængsel og herfra i værste fald til henrettelse i Ryvangen i København. 

1943 – Gestapo kommer

Udstillingen ”1943 – Gestapo kommer” tager udgangspunkt i de mennesker, der havde deres gang på Staldgården fra efteråret 1943 og frem til befrielsen. Både de modstandsfolk, der ridsede deres navne i væggen i Zelle II, og Gestapos ansatte, der befandt sig på den anden side af celledøren.

Fortællingen om kampen mellem modstandsbevægelsen og besættelsesmagten giver et indblik i, hvordan ekstreme omstændigheder kan sætte samfundets sociale spilleregler ud af kraft og resultere i lige så ekstreme handlinger.

Da frihedsbudskabet havde lydt, og Gestapo havde rømmet Staldgården, stod Zelle II tilbage. Det gør den stadig - helt autentisk som under 2. verdenskrig, da modstandsfolkene sad her. Zelle II, der er den eneste bevarede Gestapo-celle i Danmark, er nu en levede fortælling, som med lys og lyd kommer helt tæt på et dystert kapitel i verdenshistorien og fortæller lokal historie med et blik ud i verden.

Gå tur i besættelsestidens Kolding

Historien fortsætter uden for Staldgårdens mure, hvor man ved hjælp af en App på sin telefon kan gå en guidet tur i besættelsestidens Kolding. Turen byder på masser af spændende fortællinger og et møde med den fiktive kvinde Gerda, der levede i Kolding under krigen.

Med udstilling, 1943 – Gestapo kommer, har Museum Kolding etableret sig på Staldgården med tre forskellige oplevelser om 2. verdenskrig; Zelle II, som den grumme autentiske fortælling, udstillingen 1943, hvor man kan fordybe sig i personskildringer, og den moderne guidede tur, hvor der er brugt helt nye teknologier til at fortælle historien.  Planlæg dit besøg

Kreditering af fotograf

Fotograf på Staldgården - Eva Kristensen.

Sådan får du tilbuddet

Indtast dit medlemsnummer i Ældre Sagen, og få adgang til tilbuddet.

Indtast venligst et gyldigt medlemsnummer
Rabatkoder er personlige og må ikke deles med andre – heller ikke i rabat-apps.

Kontaktoplysninger

Telefon: 76 33 81 00
E-mail: info@museumkolding.dk

Er du ikke medlem af Ældre Sagen?

Bliv medlem og få gode tilbud