Vikingemuseet Fyrkat
Kom helt tæt på vikingetiden på Fyrkat, der er en af Danmarks fem ringborge Fyrkatborgen, som blev opført i 980 under kong Harald Blåtand.
Samarbejdspartner
Rabat
Medlemmer af Ældre Sagen får 25% rabat på entrébilletten. Gælder ikke særarrangementer.
Tilbuddet gælder for kortholder. Børn og unge under 18 år har gratis entré.
Dato, tid og sted
Tilbuddet gælder alle åbningsdage.
Ny særudstilling - Harald Blåtands vølve
I den nye udstilling på Fyrkat Møllegård – få hundrede meter fra selve ringborgen – får du både historien om de fem danske ringborge, om Harald Blåtands vølve, som er fundet ved Fyrkat, og om overgangen fra asatro til kristendom. Udstillingen præsenterer en række særlige arkæologiske fund, der er gjort i området, og benytter sig samtidig af moderne virkemidler og scenografi, som medvirker til at give en bedre og mere visuel forståelse for Harald Blåtands tid. En tid, hvor der var brug for stærke forsvarsværker for at værne om Danmark.
På UNESCOs liste over umistelig verdensarv
Ringborgen Fyrkat blev opført i 980 under Kong Harald Blåtand. Ingen af de oprindelige ringborge findes i dag, men på Fyrkat markerer en jordvold, hvor borgen omkransede de oprindelige 16 langhuse. Husenes beliggenhed er desuden markeret med hvide sten, og umiddelbart uden for borgen er et af langhusene rekonstrueret på traditionel vis.
Fyrkat er sammen med de fire andre danske ringborge – Aggersborg, Borgring, Nonnebakken og Trelleborg – på UNESCOs liste over umistelig verdensarv.
Alle åbningsdage kl. 11 og 14 kan du komme med på en guidet rundvisning ved ringborgen - prisen er inkluderet i entréen.
Ringborgens historie
I sensommeren 2024 åbner en ny udstilling på Møllegården. Her kan du bl.a. blive klogere på ringborgens historie og fundet af vølvens grav. Du finder desuden en café, et madpakkerum og en museumsbutik, hvor du kan købe din entrébillet.
I umiddelbar nærhed af fortidsmindet ligger Vikingegården, der består af ni rekonstruerede huse, som tilsammen udgør en stormandsgård, som man kender den fra Harald Blåtands tid. Både beboelseshuse og værksteder, blandt andet smedjen, er opført af egetømmer med lerklinede vægge og stråtag.
Sommeren igennem er der på udvalgte dage aktiviteter på Vikingegården, hvor du også finder et besøgscenter, en museumsbutik og en mytologisk legeplads.