Søg på www.aeldresagen.dk
Logo

Ældre Sagen: Ensomhed skal halveres inden 2040

115 organisationer står bag forslag til ny national strategi mod ensomhed, der får alvor skal tage livtag med problemet.

21. juni 2023 lancerer Det Nationale Partnerskab mod Ensomhed sin nye nationale strategi.

Bag strategien står 115 organisationer, med Ældre Sagen og Røde Kors i spidsen. Det er målet, at denne strategi skal halvere ensomheden inden 2040.

Flere bliver ensomme

Desværre er ensomheden steget i alle aldersgrupper, ikke mindst under corona-epidemien – men også efter.

Stadig flere mennesker i alle aldre føler sig ensomme, men især unge og de ældste.

Ensomhed koster hvert år samfundet 7,4 milliarder kroner.

Bjarne Hastrup, adm. direktør i Ældre Sagen glæder sig over den store opbakning bag strategien:

– Strategien er ambitiøs og vidtrækkende, og den sætter retningen for en samfundsudvikling, hvor fællesskaber og menneskelige relationer prioriteres højt. Vores nære relationer er det vigtigste i vores liv, og intet ødelægger vores livskvalitet mere end ensomhed.

– Vi er derfor også meget glade for, at strategiarbejdet har fået så stor politisk opbakning på tværs af hele Folketinget, siger Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen.

75 konkrete forslag mod ensomhed

Det er et bredt flertal i Folketinget, der har bedt Det Nationale Partnerskab mod Ensomhed om at komme med forslag til en national strategi.

Der er tale om 75 konkrete forslag og initiativer, der skal forebygge ensomhed og få mennesker ud af ensomhed – og der er hårdt brug for det.

Vi bliver syge af ensomhed

Svær ensomhed er den livsomstændighed, der isoleret set forringer vores livskvalitet mest – også mere end alvorlig sygdom, økonomiske problemer, skilsmisse og depression.

Læs hele strategien mod ensomhed

null

Ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed

Op mod 100.000 ældre i Danmark føler sig ensomme.
Ensomhed kan være livstruende for den enkelte og dyrt for samfundet. Derfor arbejder Ældre Sagen for, at ingen ældre skal rammes af alvorlig ensomhed.

Læs hele mærkesagen om ensomhed

Sidst opdateret 03.05.2024