Solsikkesnoren – en hjælp til alle med et skjult handicap
Du kan opleve ekstra hensyn, tålmodighed og forståelse, hvis du – eller en du kender med handicap – bærer solsikkesnoren i det offentlige rum.
Læsetid: 3-5 minutter
_________________
Du viser omverdenen, at du har et handicap, når du har solsikkesnoren om din hals. Et handicap der ikke umiddelbart kan ses, men som alligevel påvirker på en måde, hvor der kan være behov for, at folk tager hensyn.
Hvis du er pårørende til en med handicap, kan solsikkesnoren være en oplagt mulighed for at hjælpe ham eller hende. Foreslå, at I skaffer en solsikkesnor og tal om, hvilken nytte den kan have.
Foto: HD Sunflower Nordics ApS
Solsikkesnoren er god at bruge, fordi den signalerer, at der kommer et menneske med et handicap. Det gør det muligt at tage ekstra hensyn, udvise større forståelse eller stå klar med en hjælpende hånd, hvis behovet opstår.
Hvem kan bruge solsikkesnoren?
Solsikkesnoren kan bruges af både unge og ældre, der lever med usynlige sygdomme eller handicap som fx:
- alzheimers
- gigt
- diabetes
- kroniske smerter
- søvnbesvær
- angst
- ADHD
- autisme
- ordblindhed
- psykisk sygdom
- …og meget andet.
Solsikkesnoren er en bred nøglesnor i grøn nylon med gule solsikker på. Den kan tages om halsen og bæres synlig for andre i det offentlige rum.
Få solsikkesnoren gratis
Du kan få solsikkesnoren gratis flere steder fx på nogle kommuner, på apoteker, i storcentre og flere af de steder, der støtter projektet.
Prøv at søge på nettet på ordene: ”gratis solsikkesnor” kombineret med din geografiske placering, så kommer der formentlig steder op, der reklamerer med gratis solsikkesnor i nærheden af dig. Solsikkesnoren kan også købes på den officielle hjemmeside for Solsikkeprogrammet
Solsikkesnorens historie
Københavns lufthavn var de første med Solsikkesnor Solsikkesnoren blev skabt i England i 2016. Virksomheden Hidden Disabilities Sunflower og Gatwick Lufthavn i London ønskede at skabe mere tryghed for rejsende med et usynligt handicap.
Hidden Disabilities Sunflower udviklede Solsikkeprogrammet, som du kan læse om på deres hjemmeside. Her blev solsikkesnoren opfundet. Solsikkesnoren blev herefter anerkendt i mere end 145 internationale lufthavne. I 2020 indførte Københavns lufthavn som de første Solsikkeprogrammet i Danmark. Siden har det spredt sig til andre typer virksomheder her i landet.
I dag støtter mange danske virksomheder, som fx Movia, Salling Group, Tivoli, danske lufthavne og apoteker samt mange flere firmaer, projektet. Det betyder, at deres personale kender til solsikkesnoren og står klar til at hjælpe, hvis det bliver nødvendig.
Læs også: Find samvær og støtte sammen med Ældre Sagens frivilligeHidden Disabilities
Skribent
MetteMaje Skøtt, Digital producent, Ældre Sagen.